הנדסאים תא

אגירת אנרגיה ירוקה

תחוום אגירת החשמל נמצא עדיין רק בתחילת דרכו, אך מסמן את המהפכה הצפויה בשינויים במשק החשמל בישראל ואת התחרות הצפויה להיכנס לשוק הזה. הוא נולד מהעלייה בשימוש באנרגיות מתחדשות.

ברגע שאין מספיק שימוש בחשמל שנאגר בשעות היום ונוצרים עודפים, חייבים למצוא להם שימוש אחרת הם נעלמים. מדינת ישראל שמה לה ליעד להגיע ל-30% שימוש באנרגיות מתחדשות עד שנת 2030 ולכן הצורך במתקני אגירה גדל והולך – אגירה במטרה לפרוק את האנרגיה הזו כאשר זקוקים לה באמת.

משק האנרגיה בארץ ובעולם עובר לעידן חדש, עידן של צרכנות חכמה במשק החשמל, ניהול האנרגיה ממקורות מתחדשים וניהול אנרגיה מבוזרת ומשתנה.

המשאב העיקרי הנמצא בחוסר הינו תשתיות ההולכה ועם הכניסה המואצת של מערכות סולאריות, נושאים כגון אספקה לצרכני קצה וניהול הביקושים הופכים לקריטיים. אחד הפתרונות שצוברים תאוצה בארץ ובעולם לאחרונה הוא שילוב של מערכות אגירת אנרגיה. אגירת האנרגיה תוריד עומסים מהרשת הארצית בשעות השיא ותשמש גם ככלי לניהול הביקושים.

לקוחות גדולים כדוגמת קיבוצים, בהם מותקנים כיום פרויקטים סולאריים, נדרשים למצוא דרך לאגור את החשמל המיוצר בשעות היום בצהריים כדי שניתן יהיה להשתמש בו בשעות הערב, בהן צריכת החשמל מוגברת.

גם בשימוש בחשמל הרגיל יש יתרון עצום לאגירה: הקיבוץ יכול לקנות חשמל בשעות היום, שנחשבות שעות השפל לביקוש ולכן החשמל הוא זול יותר באותן שעות, לאגור אותו בסוללות, ולפרוק אותו לשימוש בשעות הערב, בהן החשמל הרבה יותר יקר. כך האגירה יכולה לספק לקיבוץ חיסכון נוסף בעלויות החשמל.

אנרגיה ירוקה

כיום המצב הוא שבשעות היום יש עדיין שעות שנחשבות שעות שיא, אך מסתמן שהחל מסוף שנת 2023, שעות השיא לביקוש בחשמל – שבהן החשמל יהיה יקר – יהיו אך ורק שעות הערב, ולכן ניתן יהיה לנצל את כל שעות היום לרכוש חשמל זול יותר, לאגור אותו בסוללות ולפרוק אותו בערב, בזמן הביקוש הגבוה, מבלי שיהיה צורך לשלם את התעריפים הגבוהים.

לא רק קיבוצים זקוקים לאגירת חשמל, אלא גם כל מגוון העסקים והמפעלים במרחב הקיבוצי והכפרי. אגירת חשמל מאפשרת לנהל את צריכת האנרגיה בצורה טובה יותר ומשמשת כגנרטור לשעת חירום. כמו כן, הסוללה יכולה לתת שירותי ייצוב תדר. זהו נושא קריטי עבור מפעלים וקווי ייצור שלא רוצים שיקרסו בזמן הפסקת חשמל אזורית או מקומית.

כיום האגירה נהפכה לכלי כלכלי עבור קיבוץ, או כל לקוח אחר, בגלל שהיא רלוונטית לא רק לאנרגיות מתחדשות. קיבוץ טוען חשמל זול בשעות היום, פורק אותו בשעות הצריכה בערב, בהן החשמל יקר יותר, ונהנה מרווחי ארביטרז'. רשות החשמל מתכוונת בעתיד שהסוללות הללו ישמשו כיצרניות חשמל, והקיבוץ, יוכל למכור את החשמל האגור בסוללה החוצה וליהנות מרווחים נוספים.

אגירת חשמל בסוללות – ניצול משאבים טבעיים להפקת חשמל טבעי

אגירת חשמל בסוללות לוקחת את כל זה עוד צעד אחד ענק קדימה. על ידי הקמת חווה של סוללות שמתחברות ללוחות הסולארים ניתן לבצע אגירת חשמל בסוללות. הסוללות עצמן מוטענות באותו חשמל טבעי, ובהתאם ניתן לנצל אותן לשימוש טבעי במגוון מוצרים שונים.

האם אגירת חשמל בסוללות יעילה כמו סוללות מסורתיות?

התשובה לכך היא בהחלט כן. ממש כמו שמערכת החשמל הסולארית מהווה תחליף מושלם למערכת החשמל המלאכותית, כך אגירת חשמל בסוללות היא יעילה במיוחד ויכולה להיות אידיאלית לשימוש במגוון מוצרים – קטנים וגדולים כאחד. לצורך הדוגמה, ניתן להשתמש בסוללות להפעלת רכבים מכל מיני סוגים ולסמוך עליהן שיפעלו כהלכה.

כמובן שהפעולה האיכותית של סוללות אגורות בחשמל תלויה בטיבה של המערכת וכן של הסוללות, ובכלל – במקצועיותה של החברה שתספק לכם אותן.

מערכות אגירת אנרגיה ביתיות

מערכות אגירת אנרגיה ביתיות מבטיחות שימוש באנרגיה נקייה ומתחדשת בזמנים של ביקוש שיא, המכונה גילוח שיא (PEAK SHAVING). בעתיד, חברות שירות יוכלו לחבר מספר יחידות אגירת אנרגיות בודדות, ובכך לאפשר להם לדחות השקעות תוך הרחבת קיבולת רשת החשמל.

חברות שירות לא יצטרכו להעביר את העלויות הכרוכות בהשקעות ברשת החשמל על הציבור ובעלים של מערכות אגירת אנרגיה יקבלו תשלום כדי לעזור בחיזוק הרשת – מצב .win-win

מערכות אגירת אנרגיה, המיושמות באמצעות סוללות ליתיום-יון (Li-Ion) מרכבים חשמליים (EV) מובילים, משולבות בטכנולוגיית בקרת כוח חזקה, ומגיעות כתיבה אחת המותקנת על הקיר. מערכות כאלה, מיועדות לאספקת אנרגיה לבתים פרטיים בצורה חלקה ואמינה. ניתן לתכנת ולשלוט במערכת בקלות באמצעות ממשק משתמש ידידותי.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

התחל שיחה
דברו איתנו :)
היי, איך אנחנו יכולים לעזור לך?