אפשרויות התעסוקה להנדסאי אזרחי (בניין) לאחר סיום הלימודים

יש הרבה תארים שלאחר סיום הלימודים שלהם זה לא פשוט בכלל למצוא עבודה. ישנם תארים אחרים, לעומת זאת, שהבוגרים שלהם מוצאים עבודה בקלות ושאפשרויות התעסוקה לאחר סיום התואר הן רבות. אחד התארים האלה הוא התואר של הנדסאי בניין.

אם גם אתם התלבטתם אם ברצונכם ללמוד לתואר של הנדסאי בניין ותהיתם בינכם לבין עצמכם מה אפשרויות התעסוקה להנדסאי בניין לאחר סיום התואר אז הגעתם למקום הנכון. מיד נפרט בפניכם כמה אפשרויות תעסוקה מצוינות שיכולות להיות פתוחות עבורכם אם תסיימו את הלימודים לתואר הנדסאי בניין.

הנדסה אזרחית

הלימודים לתואר של הנדסה אזרחית מקצוע אשר נקרא כיום גם הנדסאי בניין, הם לימודים מעשירים ומגוונים. הם משלבים רכישה של ידע תיאורטי יחד עם ידע מעשי והתנסות בשטח. לכן, הסטודנטים הבוגרים המסיימים את לימודיהם במסלול הלימודים לתואר הנדסאי בניין יוצאים מוכנים לעולם העבודה ויכולים להשתלב בו בקלות רבה לעומת בוגרי תארים אחרים. זהו תואר מעשי המעניק ללומדים אותו מקצוע נדרש לכל דבר.

אפשרויות תעסוקה לאחר סיום התואר

לאחר סיום הלימודים במסלול ההנדסה האזרחית יוכלו בוגרי התואר להשתלב במגוון חברות וארגונים במשק העוסקים בתחום התכנון, האדריכלות והבנייה בישראל. כל אחת ואחת מהחברות האלה ישמחו להעסיק אתכם שכן המקצוע של הנדסאי בניין הוא פשוט מקצוע נחוץ. אין פרויקט אחד של תכנון ובנייה במדינת ישראל שלא נדרשת בו עבודה של מהנדס בנייה אזרחית.

הביקוש להנדסאי בנייה אזרחי רק הולך וגובר. לאחר סיום הלימודים לתואר הנדסאי בניין אתם יכולים להשתלב במגוון רחב של משרות הכולל, בין היתר, משרות של פיקוח באתרי בנייה, ניהול עבודות הבנייה באתרי בנייה שונים, תכנון קונסטרוקציות וכיוצא בזה. מה זה אומר בפועל? זה אומר שבוגרי תואר בהנדסה אזרחית יכולים להתקבל לעבודה בתור מפקחים של הועדות המקומיות לתכנון ובנייה באזור מגוריהם, להיות הנדסאי ביצוע בחברות פרטיות וציבוריות וכן במכונים אשר עורכים בדיקות הנדסאיות, הם יכולים לעבוד כקונסטרוקטורים במגזר הפרטי וכן במגזר הציבורי בחברות כמו בזק, חברת החשמל או במפעלי הבטון השונים, הם יכולים להיות מועסקים כחשבי כמויות או מפקחים.

כעת כל מה שנותר לכם הוא לבחור את מסלול הלימודים ואת מוסד הלימודים בו תרצו ללמוד לתואר בתחום של הנדסה אזרחית ולצאת עם מקצוע מבוקש של הנדסאי בניין. השקיעו בלימודים וקחו אותם ברצינות כי ההשקעה בהם תשתלם לכם בהמשך הדרך. מרגע שתסיימו את הלימודים תוכלו להשתלב בשוק העבודה ולהתפרנס בכבוד ממקצוע מבוקש.

לסיכום, לימודי הנדסאי בניין בבית ספר מוביל להנדסאים מספקים לבוגרים שפע אפשרויות תעסוקה, בסוף הלימודים ולאחר קבלת התעודה, הבוגרים יכולים להשתלב במשרות שונות בחברות נדל”ן ובנייה, בחברות הנדסה שונות, בתפקידי פיקוח ברשויות המקומיות, ויש גם אפשרות לבחור בקריירה עצמאית בתחום הפיקוח וניהול אתרי בנייה או בתחומי תכנון הנדסי.

מבחינת תעסוקה:

תכנון, ניהול, פיקוח על פרויקטים כהנדסאי ביצוע, חשבי כמויות, בודקי תכניות בוועדות מקומות, מפקחים באתרי בנייה

אפשרויות קידום:

הנדסאי בניין יוכל להירשם ברשם הקבלנים כ"קבלן רשום" לאחר תקופת ניסיון בעבודתו ובכפוף לתנאי רשם הקבלנים.

הנדסאי בניין שמעוניין להירשם כמנהל עבודה ועמד בהצלחה בבחינה בבטיחות, פטור ממבחן עיוני, אך ייגש לוועדה מקצועית לאחר שנתיים ניסיון מיום קבלת הדיפלומה.

התמחות בתכנון מבנים- בוגר התמחות זו יוכל לתכנן ולחתום על תכנון שלד של מבנים עד 4 קומות ללא ניסיון קודם.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

התחל שיחה
דברו איתנו :)
היי, איך אנחנו יכולים לעזור לך?