הנדסאים תא

כיצד להשתלב בתעשיית הפרמצבטיקה?

תעשיית הפרמצבטיקה בישראל החלה להתפתח כבר בשנות ה-30 של המאה ה-20, וכיום היא מגלגלת מיליארדי דולרים בשנה. התעשייה הפרמצבטית בישראל עוסקת בעיקר בפיתוח ובייצור של תרופות גנריות ובייצור של תרופות מקור שונות, בתעשייה זו מועסקים למעלה מ-10,000 עובדים, ובשנים הקרובות התעשיינים צפויים להרחיב מפעלים קיימים ולהקים מפעלים חדשים, לכן יש ביקוש רב לאנשי מקצוע במגוון תחומים, ובמיוחד הנדסאים ומהנדסים.

נכון להיום, יש חברות רבות בישראל העוסקות בתחום הפרמצבטיקה, החברות השונות מייצאות את התרופות שהן מייצרות בכל העולם, ובין החברות המובילות בתעשייה ניתן למצוא את טבע, כצט, ד"ר פישר, פריגו ישראל, דקסל פארמה ועוד. ראוי לציין כי תעשיית התרופות בישראל ממשיכה להתפתח בקצב מואץ, חברות רבות עוסקות בפיתוח וייצור תרופות, ובנוסף יש לא מעט חברות העוסקות בפיתוח וייצור תוספי מזון, מכשור רפואי ועוד.

מסלול הלימודים שפותח דלתות לתעשייה הפרמצבטית

שוק הרפואה בארץ ובעולם מתפתח במהירות וללא הפסקה, ובתעשיית הפרמצבטיקה מפתחים ומייצרים תרופות חדשות ואיכותיות יותר וגם משפרים פתרונות רפואיים שונים כדי להציל חיים ולשפר את בריאותם של תושבי המדינה. תעשיית הפרמצבטיקה משוועת לאנשי מקצוע בעלי ידע וכלים הנדסיים, לא רק לתפקידי פיתוח ומחקר.

כדאי לדעת כי התהליך לפיתוח תרופה חדשה למחלה מסוימת עשוי להיות ממושך מאוד, לעיתים התהליך נמשך מספר שנים. בתעשייה הפרמצבטית מתמקדים בפיתוח תרופות, אך בחברות השונות מעסיקים אנשי מקצוע מתחומים שונים ורלוונטיים כמו כימאים, ביולוגים, פיזיקאים, רופאים, רוקחים, מהנדסים וכמובן גם הנדסאים. בתהליך הפיתוח והייצור של התרופות השונות יש להנדסאים תפקיד חשוב ומרכזי, בין היתר הם מתכננים את קווי הייצור, מתכננים ומנהלים מערכות אבטחה ובקרת איכות, אחראים על אנליזה ועוד.

כדי להשתלב בקלות ובמהירות לתעשייה הפרמצבטית בישראל כדאי לבחור מסלול לימודים הנדסאי מכונות, המסלול הייעודי כולל התמחות במכטרוניקה. תעודה ודיפלומה של הנדסאי מכונות פותחת דלתות ברוב ענפי התעשייה, בדגש על תעשיית הפרמצבטיקה, ההייטק, המזון, המכשור הרפואי, התקשורת וגם לתעשייה האזרחית והצבאית. בוגרי מסלול הלימודים משתלבים בקלות במגוון תפקידי מפתח בחברות ובמפעלי הפרמצבטיקה, כולל משרות ניהול, והבוגרים יכולים לעבוד בתחומים כמו בקרת איכות בתהליכי הייצור, פיתוח כלים וקווי ייצור, מערכות בקרה, רובוטיקה, ניהול פרויקטים, פיקוח על רצפת הייצור במפעל, אבטחת איכות ועוד.

מה מקנים הלימודים?

לימודי הנדסאי מכונות נועדו להקנות ידע, כלים, מיומנויות וניסיון מעשי המאפשרים לבוגרי התוכנית לעבוד ולפתח קריירה בכל ענפי התעשייה, כולל כמובן התעשייה הפרמצבטית. במסגרת הלימודים לתעודת הנדסאי נחשפים לתחומי ידע רב תחומיים ולומדים מודלים שונים, מערכות ייצור ממוחשבות, בקרים מתוכנתים, תכנון מערכות משולבות, מיקרו מחשבים, אלקטרוניקה ספרתית, רובוטיקה, בקרת תנועה ועוד.

כדאי לדעת כי סטודנטים ללימודי הנדסאי מכונות יכולים לבחור התמחות במכטרוניקה, הלימודים משלבים ידע וכלים ממספר תחומים הנדסיים כגון: מכונות, אלקטרוניקה, חשמל, בקרה ומחשבים. הידע הנרכש בהתמחות במכטרוניקה מאפשר לבוגרי מסלול הלימודים לבצע אינטגרציה ולתכנן מערכות מתקדמות לענף הפרמצבטיקה. בנוסף, במסגרת הלימודים משתתפים במעבדות תרגול ומחקר, עורכים ניסויים ומשתתפים בסיורים מאורגנים במפעלים מתקדמים.

למי מתאים לעבוד בתעשיית הפרמצבטיקה?

תעשיית הפרמצבטיקה בישראל מתפתחת בקצב מהיר ומואץ, חברות מקומיות בין לאומיות משקיעות משאבים רבים בהקמת מפעלי ייצור חדשים, בהרחבת מפעלים קיימים לייצור תרופות ומזון ובהקמת מרכזי פיתוח ומחקר. החברות זקוקות להנדסאים מיומנים ובעלי ידע מתאים, יש מגוון תפקידים בתעשייה והעבודה בתעשייה זו מתאימה בדרך כלל לאנשים בעלי רקע טכנולוגי, עם גישה טכנית ורצון להשפיע על בריאות אנשים באמצעות פיתוח תרופות חדשות ומצילות חיים.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

התחל שיחה
דברו איתנו :)
היי, איך אנחנו יכולים לעזור לך?