הנדסאים תא

מהן האפשרויות ללימודים אחרי גיל 30?

הידעתם כי הגיל הממוצע של סטודנט באקדמיה הוא 24 שנים? ובכן, צעירים רבים נרשמים ללימודים במוסדות להשכלה גבוהה מיד לאחר השחרור מהצבא והטיול הגדול, אך לא מעט אנשים מתחילים ללמוד רק אחרי גיל 30. למעשה, יש לא מעט יתרונות ללימודים אחרי גיל 30 מאחר ותנאי הקבלה נוחים וגמישים יותר ברוב מקצועות הלימוד, ובנוסף בגיל זה כבר יודעים בדיוק מה רוצים ללמוד ולרוב גם עובדים במקביל, לכן יש אפשרות לשלב בין לימודים במסלול ערב לבין עבודה בשעות היום.

מה היתרונות של לימודים אחרי גיל 30?

רגע לפני שנבין מהן האפשרויות ללימודים לסטודנטים אחרי גיל 30 כדאי להבין את היתרונות בכך:

שילוב לימודים עם עבודה – המדינה מעודדת את התושבים לרכוש השכלה גבוהה, לכן יש שלל אפשרויות ללימודים גם אחרי גיל 30. כדי להקל על סטודנטים מעל גיל 30 ניתן להירשם למסלול לימודי ערב, כך ניתן לשלב בנוחות לימודים עם עבודה. חשוב לזכור כי יש סטודנטים מעל גיל 30 עם משפחות, ילדים קטנים והתחייבויות כספיות כמו משכנתא, לכן בזמן הלימודים הם חייבים להתפרנס בכבוד.

לימודים חשובים בכל גיל – אף פעם לא מאוחר מדי לרכוש השכלה אקדמית או ללמוד מקצוע לחיים. במציאות של היום, רוב האנשים עובדים כמה שנים במקצוע אחד ומחליטים לעשות הסבה מקצועית או לעבור לעבודה אצל מעסיק אחר, לכן הלימודים מאפשרים למועמדים מעל גיל 30 לרכוש מקצוע חדש וליהנות מקריירה משגשגת ומעבודה מעניינת ומאתגרת. אגב, זו אחת הסיבות מדוע מומלץ לבני 30 פלוס ללמוד בבית ספר להנדסאים, וניתן ללמוד בשעות הערב במקביל לעבודה ולקבל דיפלומה מוערכת תוך שנתיים (במסלול יום) עד שלוש שנים בלבד.

מוכנות ללימודים – בגיל 30 יש לכולנו ניסיון חיים ואנחנו מוכנים יותר ללימודים, הן מבחינה מנטלית והן מבחינות אחרות. סטודנטים מעל גיל 30 משקיעים יותר בלימודים שלהם, פחות מעניין אותם מסיבות ובילויים, הם ממוקדים בקריירה ומרגישים מחויבים יותר ללימודים. ראוי לציין כי אחרי גיל 30, רובנו מפסיקים בדרך כלל לחפש את עצמנו והלימודים מהווים אפשרות לקידום הקריירה ולשיפור תנאי השכר.

תנאי קבלה גמישים ונוחים – תנאי הקבלה למועמדים מעל גיל 30 גמישים וקלים יותר, לכן יש אפשרות ללמוד מקצוע מעניין ומאתגר גם ללא ציון פסיכומטרי, ובמקרים מסוימים גם ללא תעודת בגרות מלאה.

מה אפשר ללמוד אחרי גיל 30?

באופן כללי, יש מגוון אפשרויות ללימודים בכל גיל, גם אחרי גיל 30. צעירים בדרך כלל יעדיפו ללמוד לתואר ראשון, אך מועמדים ללימודים אחרי גיל 30 מחפשים את הפרקטיקה, לכן רבים מהם נרשמים ללימודי הנדסאים.

לימודי הנדסאים מתאימים לסטודנטים מעל גיל 30, בדרך כלל יש אפשרות ללמוד במסלול ערב, במקביל לעבודה, ותנאי הקבלה נוחים יותר. בין המגמות הפופולריות בקרב סטודנטים מעל גיל 30 ניתן למצוא את מסלולי הלימוד הבאים:

הנדסאי אדריכלות נוף – לימודי אדריכלות נוף מקנים ידע תיאורטי רב תחומי וכלים פרקטיים הנדרשים לעבודה בתחום זה. הנדסאי אדריכלות נוף עוסק בתכנון, עיצוב, שיקום ושימור המרחב הירוק, גם בשטח בנוי. הוא אחראי בין היתר על תכנון ותחזוקת פארקים במרחב העירוני, גינות נוי, גנים לאומיים, כיכרות, איי תנועה, שכונות, שמורות טבע, שטחים ציבוריים שונים ועוד.

הנדסאי חשמל – יש ביקוש רב לאנשי מקצוע בתחום החשמל והאנרגיה החלופית. לימודי הנדסאי חשמל מתאימים למועמדים מעל גיל 30, הבוגרים זוכים לדירוג של חשמלאי מוסמך בסיום הלימודים, לאחר שנת ותק במקצוע הדירוג שלהם משתדרג אוטומטית לחשמלאי ראשי ולאחר שנתיים הם מקבלים דיפלומת הנדסאי חשמל.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

התחל שיחה
דברו איתנו :)
היי, איך אנחנו יכולים לעזור לך?