פייתון, באנגלית Python, היא שפת תכנות דינמית ומרובת פרדיגמות הנחשבת לאחת משפות התכנות הפופולריות והנפוצות ביותר. לשפה תכנות זו קיימות שתי גרסאות עיקריות – פייתון 2 ופייתון 3, כאשר התמיכה בפייתון 2 הסתיימה בשנת 2020. שפת התכנות הפופולרית מאפשרת בין היתר תכנות מונחה עצמים, תכנות פרוצדורלי והשפה מתאימה גם לתכנות פונקציונלי. יש לשפה ספרייה גדולה ומגוונת התומכת באופן מובנה בהרחבות לשפות אחרות כמו C, ++C, C# וג'אווה.
שפת התכנות הנפוצה פותחה בתחילת שנות ה-90 של המאה ה-20, השפה פותחה על ידי מתכנת הולנדי בשם גואידו טאן רוסום. במקור, השפה פותחה כפיתוח עדכני לשפת התכנות ABC כדי לטפל בחריגות שונות, אך כיום השפה מספקת תמיכה מובנית בעדכון גרסאות והשפה השתנתה באופן משמעותי והיא ממשיכה להתפתח. השפה פותחה במטרה להציע למתכנתים שפת תכנות פשוטה ומובנת יותר, זו שפה קלה מאוד לתחזוקה והיא נוחה לקריאה, לכן רבים לומדים פייתון והשפה שימושית מאוד ויש ביקוש רב למתכנתים מנוסים.
למה פייתון נפוצה בחברות הייטק ובקרב המתכנתים?
פייתון היא שפת התכנות שצומחת כיום בקצב המהיר ביותר, היא הפכה לאחת משפות התכנות הפופולריות ביותר בקרב חברות ההייטק והמתכנתים. זו שפת תכנות רב שימושית, היא פשוטה יחסית ונוחה להבנה ולקריאה, ובגלל נוחות הפיתוח היא הפכה לנפוצה בקרב מפתחי תוכנה, מהנדסים, מומחים לסטטיסטיקה, מתמטיקאים, מדענים, כלכלנים וגם בקרב מפתחי בינה מלאכותית.
כדאי לדעת כי ניתן לפתח בשפת פייתון אתרי אינטרנט מתקדמים, אפליקציות שונות, ממשקי משתמש והשפה מתאימה גם לפרויקטים רבים בתחומים מדעיים והנדסיים. בנוסף על כך, פייתון פופולרית בקרב אנשי הפיתוח העוסקים בלמידת מכונה, בינה מלאכותית, ניהול שרתים, ניתוח מידע, אוטומציה של תהליכים ועוד.
בעת הפיתוח בפייתון אפשר לבצע משימות דומות בפחות שורות קוד בהשוואה לשפות תכנות אחרות. פייתון מתאימה למגוון פלטפורמות, יש לשפת התכנות הפופולרית קהילה עצומה של מפתחים ובנוסף יש מגוון עצום של ספריות קיימות ומודולים שונים, לכן אין צורך לפתח כל פרויקט חדש מאפס, ולמעשה מקצרים את זמן הפיתוח, לכן השפה נפוצה מאוד בהייטק.
דוגמה לגמישות השפה ונוחות כתיבת הקוד בפייתון
כאמור, שפת הפיתוח פייתון נחשבת לגמישה וליעילה, זו שפה ידידותית מאוד לכן קל ללמוד אותה וגם ילדים לומדים בבתי הספר שפה זו. כדי להמחיש את נוחות כתיבת הקוד בפייתון לפניכם דוגמה. נניח ואנחנו מעוניינים שהמחשב יקבל פקודה וידפיס את המשפט שלום לכולם (Hello Everyone). אם נשתמש בשפת ג'אווה הקוד ייראה כך (7 שורות):
Class HelloEveryone
{
public static void main (String args [])
{
system.out.printin("Hello, Everyone");
}
}
בשפת פייתון נוכל לבצע משימה דומה באמצעות כתיבת שורת קוד אחת בלבד, בדרך הבאה:
Print ("Hello, Everyone")
לשפת פייתון יש יתרונות רבים עבור המפתחים, לכן השפה הפכה לנפוצה ולמבוקשת מאוד.
ביקושים בשוק למפתחים בפייתון
לשפת פייתון יש שימושים רבים ומגוונים בתעשיית ההייטק. אחד השימושים הנפוצים בפייתון הוא כתיבת תוכנה או אפליקציה עם ייעוד זמני, הסיבה לכך היא מהירות הפיתוח לעומת הזמן הנדרש לכתיבת התכנה בשפות אחרות. פייתון נפוצה מאוד בתחומים כמו למידת מכונה, בינה מלאכותית, כריית מידע, אלגוריתמים, בניית אתרים לאינטרנט, פיתוח תוכנות ואפליקציות בענן, ביג דאטה, אוטומציה ועוד. כדאי לדעת כי ענקית הטכנולוגיה גוגל פיתחה את הזחלן הראשון שלה באמצעות פייתון וגם היום החברה עושה שימוש נרחב בשפה זו.
סטארט-אפים, חברות הייטק וחברות נוספות מגייסים אנשי פיתוח בכל הרמות השולטים בשפת התכנות פייתון. יש ביקוש רב למפתחים בפייתון, זו גם אחת הסיבות מדוע רבים לומדים את השפה. המעסיקים בהייטק מעדיפים לגייס הנדסאים מאחר והבוגרים שולטים בשפות פיתוח נוספות. יש לציין כי במסגרת לימודי הנדסאי תוכנה לומדים גם את שפת פייתון, לכן הדיפלומה מאפשרת לבוגרי המסלול להשתלב במהירות בעולם התכנות והפיתוח, ובוגרי מסלול הלימודים נחטפים לעבודה למגוון תפקידים.