הנדסאי תוכנה- סייבר ואבטחת מידע

העולם המקוון צומח ומתפתח במהירות, וכל המידע והתקשורת מנוהלים כיום באמצעות רשת האינטרנט. המעבר לעולם המקוון העלה את החשיבות בשמירה על פרטיות והגנה על המידע, ולא מעט גורמים כמו האקרים וארגוני טרור ברשת החלו לפתח טכניקות מתקדמות של מתקפות סייבר כדי להשיג את המידע, לפגוע במערכות המידע והנתונים ולעשות שימוש לרעה במידע הקיים.

לאור ריבוי מתקפות הסייבר בשנים האחרונות יש דרישה עצומה לאנשי סייבר ואבטחת מידע. זהו תחום המתפתח במהירות וישראל נחשבת לאחת מהמדינות החשופות ביותר למתקפות הסייבר, ובמקביל יש בה גם חברות הייטק מובילות המתמחות בפיתוח תוכנות ומערכות הגנה נגד איומי ומתקופות הסייבר. כדי להשתלב בתחום הסייבר ואבטחת המידע וליהנות משכר התחלתי של חמש ספרות כדאי להירשם ללימודי הנדסאי תוכנה, ובתום הלימודים ניתן להשתלב בעולם הסייבר ואבטחת מידע.

הנדסאי תוכנה – מה לומדים

תוכנית הלימודים להכשרת הנדסאי תוכנה מספקת את כל הידע והכלים לבניית ארכיטקטורת אבטחת מידע מרובת שכבות. במהלך הלימודים הסטודנטים משתתפים בקורסים מגוונים כמו ניהול בסיסי נתונים, פיתוח אפליקציות לווב ולמובייל, מערכות הפעלה, רשתות תקשורת, תכנות בסביבת לינוקס, ניהול פרויקטים, בניית אתרים ופיתוח בצד שרת ובצד לקוח, שפות תוכנה ופיתוח כמו פייתון, C, #C, JAVA,PHP , HTML, מודל 7 השכבות, כלי אבטחת מידע ועוד.

תנאי קבלה ללימודי הנדסאי תוכנה

תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי תוכנה ותוכנה הם:

  • תעודת בגרות מלאה או אישור ממשרד החינוך על ציון עובר (55 ומעלה) במקצועות כמו מתמטיקה ואנגלית ברמה של לפחות 3 יחידות לימודי ובעברית 2 יח"ל לפחות.
  • תעודת בוגר של המכינה הטכנולוגית להנדסאים או מכינה טכנולוגית לטכנאים.
  • בוגר מכינה קדם אקדמית או מכינה אוניברסיטאית.

 

תואר אקדמי או דיפלומת הנדסאי.

מועמדים ללימודי הנדסאי תוכנה ללא רקע בתכנות נדרשים בדרך כלל להשתתף במכינה במתמטיקה ועליהם לעמוד בהצלחה במבחני קבלה. בתקופת הקורונה יש גמישות מסוימת בתנאי הקבלה וכדאי לברר זאת מראש מול יועץ הלימודים.

תפקידו של הנדסאי תוכנה

בוגרים של הנדסאי תוכנה מקבלים כלים למצוא תפקידים בעולם אבטחת מידע וסייבר. במציאות של היום כל הארגונים חייבים להגן את המידע שברשותם, ומתקפות הסייבר הולכות ומשתכללות, לכן יש ביקוש עצום למומחי סייבר ואבטחת מידע בעלי רקע בתכנות.

הנדסאי תוכנה יכול לעבוד במגוון תפקידי פיתוח בחברות הייטק ובארגונים שונים, הוא יכול לעסוק בפיתוח אפליקציות לנייד ולרשת האינטרנט, בבניית ובפיתוח אתרי אינטרנט, בפיתוח טכנולוגיית שרת או צד לקוח, בניהול מערכות מידע, בניהול רשתות ואבטחת מידע, בתפקידי תמיכה והדרכה, בייעוץ בנושאי סייבר ואבטחת מידע וכמובן כמומחה סייבר.

מתקפות סייבר ומניעתן על ידי איש מקצוע מיומן

לימודי הנדסאי תוכנה נועדו להכשיר את הדור הבא של מומחים ואנשי סייבר. בשנים האחרונות חל גידול משמעותי באיומי ובמתקפות הסייבר על מערכות המידע של ארגונים וחברות, כולל מערכות מידע ממוחשבות של גופים ציבוריים ורשויות ממשלתיות. בוגרי הנדסאי סייבר רוכשים ידע וכלים להגנה ולמניעת מתקפות סייבר מכל הסוגים כולל איומי פישינג, ספיר פישינג, החדרת נוזקה למערכות מחשוב ומידע, הגנה בפני וירוסים, הגנה בפני מתקפות סייבר מסוג ddos באמצעותן ההאקרים מסוגלים להשתלט על מערכות מחשוב מרחוק באמצעות בוטים וכלים אחרים ועוד.

הנדסאי תוכנה מתמחה בזמן לימודי במתקפות סייבר שונות ועובר סימולציות מתקדמות כדי לרכוש ידע וכלים יעילים להגנה בפני המתקפות והאיומים. מומחה סייבר מכיר את מודל 7 השכבות ומיישם בארגון כלים מתקדמים להגנה אפקטיבית, הוא מנטר בזמן אמת מתקפות סייבר ומתמודד איתן היטב, כמו כן הוא מרענן נהלים בקרב עובדי הארגון כדי להקשות על ההאקרים ולמנוע זליגת מידע לגופים לא רצויים.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

התחל שיחה
דברו איתנו :)
היי, איך אנחנו יכולים לעזור לך?